Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar kullanım saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, auta sadık oluşturulan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla müşterek binanın acilen abesaltılmasına imkân tanır, çatı emniyetliğini sağlar. Ivedi çıkış bapları binaların konstrüksiyonsına ve makroliğine bakılırsa farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Bina ciğerlerinde içki yahut maden sandık olan elan rahat ve kullanışlı yangın kapıları yeğleme edilebilir.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.

Bina çıkışlarında kullanılan kapılar anlayışlevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bağırsakeride sarılmış kalabilir.

Uygulamalarında kanatlardan biri sabit başkası hareketlidir. Mıhlı kanada madun üst sürgü ve arka kol uygulandığı kabilinden, amudi panik bar uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması esenlanarak daha şu denli insanoğlunun intikaline yada tahliyesine imkân verir.

Yangın kapılarını ayan saymak yangın kapısı karınin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre duman  dedektörleriyle kapı kilidini harismanın değiştirilmiş varyasyonları vardır. Buna analog şekilde kapıları kilitli oyumlamak midein kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yukarıda mevzi meydan kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama altına alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.

Kapı bağlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına saik olur.

Yangın Kapısı zemin amacı insanoğluın pert gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen ciğereriye kolay girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Report this wiki page